Egernvej have

Lokalitet: Aarhus
Bygherre:  Elsebeth og Hans Schmidt Hansen 

Arkitekt: Poul Fræhr Hansen A/S
Udført i 2016

Haven er tegnet til en ny villa i Højbjerg i Aarhus. Det lange haverum har vi opdelt i mindre rum, med forskellige udtryk. Ved markante lige plantebælter er oplevelserne rullet ud som en film på grunden.
Rummet nærmest villaen fremstår som et enkelt græsrum. Adskillelsen til det næste haverum er udført i en takshæk, hvor der med tiden skal udføres ”vinduer” eller huller i hækken, så man bliver nysgerrig for at se ind i det næste haverum, det er udført som et enkelt rum med blomstereng og frugttræer. Rummet afsluttes med frugtbuske. I det sidste haverum er hovedelementet et oprettet bækforløb, fra en meget vandrig bæk på stedet. Der er udlagt marksten i bækken, så den rislende lyd fra vandet kan nydes. Haverummet her afsluttes med rhododendron, der klæder vandløbet godt. Ankomstvej og gårdsplads er udført i asfalt, med majs toplag.
Det viste terrasseareal er udført i insitustøbt beton, der er opstribet så de markeres villaens åbninger i for af døre og vinduer. Der er valgt forskellige slyngplanter til at begrønne huset. Grunden er omkranset af bøgehæk.