Det Grønlandske Hus, Aarhus

Lokalitet: Dalgas Avenue, Aarhus C
Bygherre: Aarhus Kommune
Projekt udarbejdet i samarbejde med Rubow Arkitekter, Aarhus og Tækker, rådgivende ingeniører
Udførelse: 2017-2019

Det Grønlandske Hus i Aarhus er en form for kulturhus – et samlingssted for grønlændere og deres kulturarv i Danmark.
Forpladsen i forbindelse med den ny tilbygning forbinder den ny ankomst mellem eksisterende villa og nybygningen med fortovet langs Dalgas Avenue. Det indvendige trappeløb udført i pladsstøbt beton er forlænget ud på forpladsen, hvor trinene forsvinder i nul i pladsens skrånende flade. En ”slange/serpentin” udført i sorte belægningssten markerer et kørespor/ rampe samt ledelinje for synshandicappede. Forpladsen er udført i grå belægningssten – opstribet med sorte .  
I husets haveside er der anlagt en ny terrasse med plads til alle husets beboere.
Den syd- vestvendte terrasse er udført i grå belægningssten, opstribet med sorte sten og omgivet af bøgehæk. En sti forbinder terrassen med det tilstødende lokalcenter og haverum.
Indkørslen mod nord og gårdspladsen belægges med betonbelægningssten. Parkeringspladser udføres som græsarmering,

©Thomas Kaare Lindblad

Balticagade 11     |     8000 Aarhus C     |     wf@wainoefrandsen.dk     |    www.wainoefrandsen.dk    |     M 40173418  |  M 26789300    |    cvr 39396564     |     Konto 7605    |   Reg nr. 1463180